pizza - nyttig och mättande
Ingredienser
Pizzadeg
9 msk havrekli
1-2 msk maizena
1 ägg
1 dl lättmjolk
30 gram färskjäst
0,5 tsk salt
Gör så här:
Mal havrekli i någon form av mixer så att det bli mer som mjöl (jag själv använder en elektrisk kaffekvarn, blir helt perfekt!)
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll på över jästen, rör tills jästen är helt upplöst i
mjölken. Låt jäsa ca 20 min.
Tillsätt havrekli, maizena, salt och ägg.
Ställ den vid spisen för att jäsa i ca 20 min.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form.
Lägg degen i formen.
Bred ut tomatsås över hela pizzan.
Tomat sås:
Tomatpure blanda med lite peppar, salt,
och kryddor (oregano, basilika, eller pizzakrydda).
Lägg på någon fyllning: Min är kyckling, champinjoner och Arlas rivna ost, mager. Du väljer självklart själv vilken fyllning du vill ha på din pizza. För ett lite onyttigare alternativ men dock så gott, använd dig av riktig mozzarella.
Grädda i 200°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.