kanelbullar - dukan
Deg
30 g jäst
1 dl lättmjölk
8 msk maizena
8 msk havrekli (mal havrekli så det blir som mjöl, jag använder en elektrisk kaffekvarn)
3 msk flytande sötningsmedel
2 msk lättkesella
1 ägg
1 krm salt
2 tsk kardemumma
Fyllning
1 dl lättyoghurt ekologisk
1 msk flytande sötningsmedel
1-2 msk malen kanel
Garnering
1 äggula
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°. Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt 1 msk maizena. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
Blanda maizena, havrekli, kesella, sötningsmedel, ägg, salt, kardemumma. Tillsätt ägg och jäst. Arbeta degen Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 180-200 grader.
Rör ihop fyllningen.
Arbeta degen på bänk, strö över maizena. Dela den i små delar och kavla ut dem till korta remsor och platta lite. Fördela fyllningen på remsorna. Rulla dem. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 15 min.
Pensla bullarna med äggula.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.